Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yönetmelik hatta yangın merdivenlerinin dakika zarfında aksiyonlevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına muvafık olmasını bulmak bağırsakin hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele hileır. üs inceliklar ortada, güvenli ve gür bir tahliye sürecini kolaylaştırmak dâhilin kupkuru tabelalar, yerinde ışıklandırma ve engelsiz yollar kucakin gereklilikler durum hileır.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kazançlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetleme edilen düzenek yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Umumiyetle maden yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda içli davranılmalıdır.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın tabiatıyla kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve yamanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı kesifı tıkızya kapanmaktadır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar ivedili hesap çabucak kapının muhtemel olan en az ahit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Hatta yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem biröte şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının elbette olmasını istiyorlar ise o talepleri hareketsiz bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu yapının dâhilerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini yangın kapısı almaşık kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda tek yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması ıztırari olarak kabul edilmektedir.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın bapları, yangın esnasında alevlerin ve yamanın geçişini engellemek yürekin özel olarak mutasavvertır. Yangın sırasında kapının sızdırmaz olması, yangının başka odalara yahut binalara yayılmasını engeller.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Baplarını en kaliteli malzemeleri kullanarak dileme edilen mimarida imal edip, montaj ve onarma vetirelerinde mukteza mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de zeval hileıyoruz.

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz tarafından belirlenen strüktürdaki Yangın Kapıları en şiddetli kalite ve en yarar bedel politikamıza yönlü olacak şekilde üretilir.

Report this wiki page